“Česká prodloužená ruka”

Jde o v české republice patentovaný a téměř do celého světa přihlášený česáček ovoce, který má široké použití. Autor na výstavách předvádí širokou škálu použití tohoto vynálezu: sběr malých, velkých, lehkých i těžkých předmětů, ukazuje nový systém česání ovoce, možnost manipulace se žárovkou, vajíčkem i možnost čištění okapových žlabů (rýn). Přitom vznikají další a další použití. Prodloužená ruka vznikla jako česáček ovoce a postupně se z ní stává všestranný pomocník. Je s ní žádáno také o tři Guinnessovy rekordy – zašroubována žárovka ve výšce 6,51 m, sbírán korálek velikosti borůvky na vzdálenost 5,64 m a nejjednodušší výrobek s největším počtem výhod – 250. Její největší výhodou však je skutečnost, že šetří zdraví i životy lidí. Autor eviduje již 619 osob, které ovoce česaly, spadly a přímo nebo na následky úrazu zemřely.

V jednoduchosti je krása.

    Tak lze dnes hodnotit výrobek (v roce 1994 trháček na ovoce, později a dodnes česáček nebo lépe prodlouženou ruku), který jeho autor presentuje při všech možných příležitostech. Jediné, co mu velmi vadí je neochota občanů ke krátké spolupráci. Ti sice projeví zájem, jakmile je však požádá, aby si jeho pomůcku vzali do ruky, tak buď raději řeknou, že ovoce nemají nebo beze slova odejdou.

    „Kdo nezkusí, neví“. Jakmile si ji totiž kdokoli vezme do ruky a podle pokynů autora s ní chvíli manipuluje, tak je okamžitě řeč o něčem jiném. A kdo ovoce má, tak téměř ve všech případech si česáček odnáší domů.

    Pomůcka má dnes již 250 praktických použití. Byla již prezentována na 192 výstavách, z toho 3x v Německu, 4x v Rakousku a jednou na Slovensku. Již 15100 občanů si česáček koupilo. Ti dnes nemají důvod někam lést, někam se natahovat a odněkud padat. Je škoda, že Receptář (a nejen on) tomuto výrobku nevěnoval více pozornosti. Autor totiž za posledních 8 let eviduje také 16 případů občanů, kteří kdyby věděli, že česáček existuje, tak by si jej možná koupili a mohli být nadále mezi námi.

    Uvidíte-li autora s jeho pomůckou, neváhejte a zkuste si ji. V žádném případě chybu neuděláte.